Gemeenten

Met ruim 900 containers zamelt Curitas jaarlijks 5.000.000 kg kleding, schoenen en textiel in. Wij laten het door ons ingezamelde textiel altijd in Nederland sorteren. Zo behouden we (sociale) werkgelegenheid in Nederland én kunnen we garanderen dat het textiel met oog voor duurzaamheid gesorteerd wordt.

Curitas zet zich graag in om een goed gestructureerde textielinzameling voor uw gemeente te organiseren. Gescheiden ingezameld textiel kan heel goed opnieuw gedragen of gerecycled worden mits het fijnmazig gesorteerd wordt. Daartegenover staat dat textiel dat in het restafval terecht komt niet meer kan worden hergebruikt en tegen hoge kosten verbrand wordt. Met een goed ingerichte inzamelstructuur voorkomt u zoveel mogelijk dat waardevolle grondstoffen vernietigd worden én bespaart u verbrandingskosten.

Onze werkwijze

Wij gaan met u in gesprek om de huidige en gewenste situatie met betrekking tot textielinzameling in uw gemeente te achterhalen. Vervolgens stellen wij een praktisch inzamelplan op dat aansluit bij uw wensen en doelen én vrijwel altijd direct geïmplementeerd kan worden. Hierbij kijken we onder andere naar de inzet van verschillende inzamelmethoden en –middelen, voorlichting en communicatie.

Onze inzamelcontainers zijn in verschillende soorten, formaten en kleuren verkrijgbaar zodat ze altijd perfect passen bij uw gemeente. Curitas stelt zich flexibel op en levert altijd maatwerk, want alleen dan bereiken we het beste resultaat en bent u verzekerd van een zorgeloze textielinzameling!