Boer Groep

Curitas is een onderdeel van Boer Groep, een internationale groep professionele inzamel- en sorteerbedrijven voor oude kleding, textiel en schoenen. Boer Groep heeft in Nederland, België en Duitsland inzamel- en sorteerbedrijven en werkt samen met partners in onder andere Zweden en Frankrijk.

De sorteerbedrijven zijn gecertificeerd voor het onderdeel “Sorteerbedrijf” door TÜV Rheinland volgens de ‘Certificeringsregeling Herwinning Textiel’. Dit certificaat beoogt o.a. transparantie in geld en goederen en een uitgebreide sortering zodat het textiel gegarandeerd duurzaam verwerkt wordt. Tevens zijn de bedrijven net als Curitas gecertificeerd volgens de ISO 14001 (milieumanagement) en OHSAS 18001 (Arbo management) normen.

Naast de eigen bedrijven heeft Boer Groep vele partnerships voor de recyclingprocessen die na het sorteren nodig zijn, zowel in Europa als daarbuiten. Curitas heeft dus niet alleen alle kennis in huis om textielinzameling zo professioneel mogelijk uit te voeren, maar dankzij ons netwerk weten we ook dat uw oude kleding en schoenen verderop in de keten duurzaam verwerkt worden!