Wat mag er allemaal in de textielcontainer?

Lever al uw textiel en schoeisel in. Bijna alles kan worden hergebruikt!

In onze textielcontainers kun je bijna alle textiel, kleding en schoenen kwijt. Sommige artikelen horen echter niet in de textielcontainer. Vraag bij de gemeente na waar je deze spullen wél kwijt kunt:

  • Let er op dat je kleding en textiel altijd schoon en droog is! Met een scheurtje of vlekje is geen probleem, maar ernstig vervuild en nat textiel moet bij het restafval. Als dit wel in de textielcontainer gegooid wordt, dan maakt dit het goede textiel ook vies en nat, waardoor wij veel meer moeten weggooien. En dat is natuurlijk erg zonde.
  • Alle kleding in afgesloten plastic zak doen! Losse kleding kan bij het sorteerbedrijf vies worden, waardoor het niet meer goed kan worden hergebruikt en het gerecycled moet worden. Dat is zonde, want als het nog een keer gedragen kan worden, is dat natuurlijk veel beter!
    De plastic zakken worden ook door ons gerecycled!
  • Schoenen altijd per paar aan elkaar binden! Enkele schoenen zijn helaas niet herbruikbaar. En de 2 schoenen weer bij elkaar zoeken is praktisch onmogelijk tussen alle andere spullen!

Hieronder staat de zgn. “Welles-Nietes lijst”. Van veel voorkomende spullen kun je hier zien of het wel of niet in de textielcontainer gegooid mag worden: