Over Curitas

Sinds 1999 verzorgt Curitas professionele textielinzameling met een hoog serviceniveau voor gemeenten. Naast gemeenten werken we onder andere samen met (retail) bedrijven en scholen zodat zo min mogelijk textiel in het restafval belandt.

Met behulp van verschillende inzamelmethoden en –middelen bieden wij maatwerk zodat iedere klant op de best mogelijke manier kleding en schoenen inzamelt. Naast het inzamelen, zorgen wij er ook voor dat alle kleding en schoenen in Nederland worden gesorteerd zodat ieder kledingstuk een zo duurzaam mogelijk tweede leven krijgt.

Inzamelen

Het inzamelen van kleding is een vak apart en vraagt veel aandacht terwijl de afvalstroom relatief klein is vergeleken met bijvoorbeeld restafval. Gemeenten kiezen er daarom vaak voor de textielinzameling uit te besteden aan een professionele inzamelaar. Een professionele inzamelaar zoals Curitas heeft de benodigde vergunningen, vakdiploma’s en ervaring.

Wij zorgen er voor dat er voldoende inzamelcontainers in de gemeente staan én dat ze altijd toegankelijk zijn. Wist u dat sommige containers van Curitas bijna dagelijks geleegd geworden? Zo zorgen wij er voor dat u altijd uw oude kleding en schoenen kwijt kunt!

certificaten

Sorteren

Al het textiel dat wij inzamelen, wordt volledig in Nederland fijngesorteerd bij de gecertificeerde sorteerbedrijven van Boer Group. Dit zijn Gebotex, Euro Used Clothing en Marbo Used Clothing.

Doordat al het textiel door onze eigen bedrijven wordt gesorteerd, weten we zeker dat het textiel een goede, duurzame bestemming krijgt én behouden we (sociale) banen in Nederland. Dat maakt het ook gemakkelijk om onze klanten te laten zien wat we met “hun” oude kleding en schoenen doen.

boer group

Recyclen

Alles wat nog opnieuw gedragen of gebruikt kan worden, wordt hergebruikt. Is iets niet meer draagbaar? Dan bepaalt het sorteerbedrijf aan de hand van het soort materiaal en de staat van het textiel, wat de beste recycling bestemming is. De verschillende recycling artikelen komen uiteindelijk bij een gespecialiseerde verwerker terecht die het materiaal recyclet in producten zoals isolatiemateriaal of poetslappen. Zo krijgt óók uw kapotte handdoek een tweede leven!

Is recyclen nog niet mogelijk? Wij werken hard aan innovaties om er voor te zorgen alle textiel een tweede leven kan krijgen!

innovatie

Goede doelen

Met een deel van de opbrengst van de door ons ingezamelde kleding en schoenen, steunen wij een aantal goede doelen: