Goede doelen

Curitas steunt met een deel van de opbrengst van de textielinzameling verschillende goede doelen:

Terre des Hommes

Terre des Hommes voorkomt dat kinderen worden uitgebuit, haalt kinderen uit uitbuitingssituaties en zorgt ervoor dat deze kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen. Dat doen we samen met familie, omgeving en andere organisaties.

Terre des Hommes Nederland strijdt al 55 jaar tegen uitbuiting van kinderen. Wereldwijd. Van diep in Azië tot aan het Midden-Oosten en Afrika komen we op voor de rechten van het kind.

Curitas verzorgt al jaren huis-aan-huis textielinzamelingsacties ten gunste van Terre des Hommes.

Longfonds

Ademen. Het lijkt zo gewoon. Maar voor 1,2 miljoen mensen in Nederland is ademhalen niet vanzelfsprekend. Zij hebben een longziekte. Astma is de meest voorkomende chronische kinderziekte in Nederland en er zijn ruim 500.000 volwassenen met astma. Zo’n 600.000 mensen hebben COPD en nog eens 35.000 mensen hebben een zeldzame longziekte. Jaarlijks belanden 42.000 mensen stikbenauwd in het ziekenhuis. Longziekten zijn de vierde doodsoorzaak in ons land. Het zijn cijfers om het benauwd van te krijgen.

De missie van Longfonds: longziekten de wereld uit en bijdragen aan een gezonder en gelukkiger leven voor mensen met een longziekte. We blijven ons inzetten voor een wereld waarin iedereen vrij kan ademen.

Curitas verzorgt al jaren huis-aan-huis textielinzamelingsacties ten gunste van Longfonds.