Goede doelen

Curitas steunt met een deel van de opbrengst van de textielinzameling verschillende goede doelen:

Terre des Hommes

Terre des Hommes is een stichting die zich inzet om te voorkomen dat kinderen worden uitgebuit of hen uit zo’n uitbuitingssituatie haalt zodat zij weer in een goede omgeving terecht komen. Denk aan kinderen die slachtoffer zijn geworden van bijvoorbeeld kinderarbeid of seksueel misbruik. Eén van de successen van de stichting is Sweetie, een virtueel meisje waarmee mannen die webcamseks met kinderen zoeken, aangepakt worden. Sweetie wordt nu verder ontwikkelt.

Simavi

Simavi bouwt aan een gezond leven voor iedereen. Want alleen als je gezond bent kun je jezelf ontwikkelen, voor je gezin zorgen en zo de armoedespiraal doorbreken. Daarom investeren wij in de basisomstandigheden voor een gezond bestaan en zorgen wij ervoor dat kwetsbare mensen – vooral meisjes en vrouwen – een gezond leven kunnen leiden.

NSGK

Een samenleving waarin kinderen en jongeren met en zonder handicap vanzelfsprekend sámen leven – dat is het ideaal van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.

Met de projecten die NSGK ondersteunt helpt zij kinderen en jongeren met een handicap om de drempels uit de weg te ruimen. NSGK maakt de samenleving toegankelijker, versterkt het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren, en dragen bij aan een positieve beeldvorming.

Stichting Pax Kinderhulp

Stichting Pax Kinderhulp besteedt haar fondsen aan onze toekomst: kinderen. Dankzij de giften kunnen de werkgroepen van Pax Kinderhulp kinderen die onder moeilijke omstandigheden leven in Oost-Europese landen, weer even kind laten zijn. De meeste kinderen gaan een aantal weken naar een gastgezin in Nederland waar zij een leuke en liefdevolle vakantie hebben. Een ander deel van de kinderen gaat naar Borculo waar zij gezamenlijk een paar weken vakantie vieren met allerlei leuke activiteiten. De kinderen kunnen even de problemen van thuis vergeten en leven daardoor enorm op!

Longfonds

Het Longfonds maakt zich hard voor gezonde lucht en gezonde longen. De stichting werkt samen met verschillende partijen en dankzij die samenwerking én hun donateurs, kunnen zij iets betekenen op gebied van o.a. onderzoek, voorlichting en belangenbehartiging. Zo hopen zij dat astma en kapotte longen ooit verleden tijd worden en dat ernstige longziekten beter behandeld kunnen worden.

KWF

Als zakenvriend van het KWF ondersteunen wij onderzoeken naar het behandelen van kanker. Het KWF werkt al jaren aan hun missie: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven. Wij vinden het belangrijk deze onderzoeken te ondersteunen omdat het één van de, zo niet de, meest voorkomende ziekte in Nederland is. Van jong tot oud krijgt er, dichtbij of verder weg, mee te maken.

Oxfam Novib

Als bedrijvenambassadeur helpen wij Oxfam Novib microkredieten te verstrekken op gebied van textiel aan ondernemers in ontwikkelingslanden. Onze donatie gebruikt Oxfam Novib om ondernemers een lening te geven waarmee zij bijvoorbeeld een opleiding tot naaister of de aankoop van een naaimachine kunnen betalen. De lening betalen de ondernemers in termijnen terug, waarna ze een nieuwe, grotere lening kunnen krijgen. Die gebruiken zij dan voor de volgende stap. Op die manier worden de ondernemers geholpen en blijven zij toch zelfstandig!