Goede doelen

Curitas steunt met een deel van de opbrengst van de textielinzameling verschillende goede doelen:

Terre des Hommes

Terre des Hommes is een stichting die zich inzet om te voorkomen dat kinderen worden uitgebuit of hen uit zo’n uitbuitingssituatie haalt zodat zij weer in een goede omgeving terecht komen. Denk aan kinderen die slachtoffer zijn geworden van bijvoorbeeld kinderarbeid of seksueel misbruik. Eén van de successen van de stichting is Sweetie, een virtueel meisje waarmee mannen die webcamseks met kinderen zoeken, aangepakt worden. Sweetie wordt nu verder ontwikkelt.

Simavi

Simavi bouwt aan een gezond leven voor iedereen. Want alleen als je gezond bent kun je jezelf ontwikkelen, voor je gezin zorgen en zo de armoedespiraal doorbreken. Daarom investeren wij in de basisomstandigheden voor een gezond bestaan en zorgen wij ervoor dat kwetsbare mensen – vooral meisjes en vrouwen – een gezond leven kunnen leiden.

Longfonds

Het Longfonds maakt zich hard voor gezonde lucht en gezonde longen. De stichting werkt samen met verschillende partijen en dankzij die samenwerking én hun donateurs, kunnen zij iets betekenen op gebied van o.a. onderzoek, voorlichting en belangenbehartiging. Zo hopen zij dat astma en kapotte longen ooit verleden tijd worden en dat ernstige longziekten beter behandeld kunnen worden.