Gemeenten

Met ruim 900 containers zamelt Curitas jaarlijks 5.000.000 kg kleding, schoenen en textiel in. Wij laten het door ons ingezamelde textiel altijd in Nederland sorteren. Zo behouden we (sociale) werkgelegenheid in Nederland én kunnen we garanderen dat het textiel met oog voor duurzaamheid gesorteerd wordt.

Curitas zet zich graag in om een goed gestructureerde textielinzameling voor uw gemeente te organiseren. Gescheiden ingezameld textiel kan heel goed opnieuw gedragen of gerecycled worden mits het fijnmazig gesorteerd wordt. Daartegenover staat dat textiel dat in het restafval terecht komt niet meer kan worden hergebruikt en tegen hoge kosten verbrand wordt. Met een goed ingerichte inzamelstructuur voorkomt u zoveel mogelijk dat waardevolle grondstoffen vernietigd worden én bespaart u verbrandingskosten.

Onze werkwijze

Curitas gaat graag met u in gesprek om te komen tot de voor u gewenste situatie met betrekking tot textielinzameling. Wij stellen een plaatsingsplan met u op, waarin wij u adviseren over verschillende types inzamelmiddelen, optimale containerdichtheid en -spreiding en geschikte inzamellocaties. Vervolgens maken wij een praktisch inzamelplan dat aansluit bij uw wensen en doelen én vrijwel altijd direct geïmplementeerd kan worden. Hierbij kijken we onder andere naar de inzet van verschillende inzamelmethoden en –middelen, voorlichting en communicatie.

Onze inzamelcontainers zijn leverbaar in verschillende soorten, formaten en kleuren zodat deze altijd goed aansluiten op de situatie in uw gemeente. Curitas stelt zich flexibel op en levert altijd maatwerk, zodat u ontzorgt wordt en het beste resultaat bereikt.