Boer Group

Curitas is een onderdeel van de Boer Group. Boer Group zamelt in, sorteert en maakt al ruim 100 jaar textiel, gedragen kleding en schoenen gereed voor hergebruik. Onze organisatie bestaat uit drie inzamelbedrijven, zeven sorteerbedrijven en een verwerkingsbedrijf in Nederland, België en Duitsland; de gehele textielketen, transparant onder één dak. De 750 medewerkers sorteren ca. 115 miljoen kg gebruikt textiel per jaar.

Alle sorteerbedrijven van Boer Group zijn gecertificeerd conform de ‘Certificeringsregeling Herwinning Textiel’ (Certification Scheme Textile Retrieval), het certificatiesysteem van managementsystemen voor textiel inzamel-, -sorteer, -handels en -recyclebedrijven. De certificering wordt uitgevoerd door TÜV Rheinland Nederland B.V. Daarnaast zijn de sorteerbedrijven, net als Curitas, gecertificeerd volgens de ISO 14001 (milieumanagement) en OHSAS 18001 (Arbo management) normen.

Naast de eigen bedrijven heeft Boer Group vele partnerships voor de recyclingprocessen die na het sorteren nodig zijn, zowel in Europa als daarbuiten. Curitas heeft dus niet alleen alle kennis in huis om textielinzameling zo professioneel mogelijk uit te voeren, maar dankzij ons netwerk weten we ook dat uw oude kleding en schoenen verderop in de keten duurzaam verwerkt worden!